Policijska patrola je zaustavila dvije osobe koje su privukle njihovu pažnju, i nakon legitimisanja primjetili su da oni nemaju određena dokumenta.

Potom su privedeni u policijsku stanicu, i tokom salušanja saznalo se da su oni iz Avganistana, i na Kosovo su ušli preko Albanije, sa namjerom da traže azil. O ovome je obveštena  Kancelarija za emigraciju u Prištini.

Javni tužilac je savjetovao policiju da osumnjičeni budu zadržani u pritvor 48 sati zbog ilegalnog prelaska granice.

Osumnjičeni se nalaze u Centar zadržavanja u Dragašu.

*  *  *  *  *

Potukli se zbog nepoštovanja rasporeda vožnje

Oko 8.15 časova, u Suvoj Reci je došlo je do tuče između osoblja dva transportna preduzeća “Mir Tours “ i “ Atmaxha Tours“.

Uzrok tuče, kako se kaže, je nepoštovanje rasporeda vožnje. Policija je privela pet osumnjičenih. Nakon saslušanja, trojici je određen pritvor. Prema izvještaju ljekara  jednom osumnjičenom je slomljena nosna kost.

*  *  *  *  *

Ilegalno nošenje oružja

Oko 23.00 časa na benzinskoj pumpi “Vëllezërit Rudi“, u selu Rud došlo je do tuče. Policija je, na mjesto događaja saznala da osumnjičeni A. Rudaj  fizički napao jednu žrtvu udarivši je drškom pištolja.

Nakon identifikovanja osumnjičnog, policija ga je saslušala i pronđeni su dokazi koji ukazuju da je on počinilac krivičnog dijela ilegalnog nošenja oružja, jer je u njegovoj kući je pronađen jedan pištolj tipa TT i jedna puška bez serijskog broja. Nakon konsultacija sa javnim tužiocem, osumnjičenom je određen pritvor.

*  *  *  *  *

Sporni jedanaesterac

Oko 14.50 časova na seoskom školskom dvorištu u Dulju došlo je do fizičkog obračuna između fudbalera dvije grupe. Svi igrači, njih šest koji su učestvovali u tuči zadobili su lake tjelesne povrijede, kojima je pružena ljekarska pomoć. Kao uzrok tuče navodi se “sporni  jedanaesterac”.

Nakon što su ih razdvojili J. Bujari, koji se sada nalazi u pritvoru, odlazi do svoje kuće uzima motku i u centru Dulja, u trafici gdje radi otac osobe sa kojom se posvađao, fizički napada nanjevši mu tjelesne povrijede. Prema izveštaju lekara, žrtva ima slomljenu ruku i na liječenju je u prizrenskoj Regionalnoj bolnici.