Na njega pucano iz vatrenog oružja

Kosovski Srbin Aleksandar J. (21) ranjen je večeras kada je na njega pucano iz vatrenog oružja u selu Suvi Do nadomak Sjeverne Mitrovice.

Dvadesetjednogodišnji Aleksandar J. ranjen je u ponedjeljak naveče u multietničkom naselju Suvi Do u Sjevernoj Mitrovici. Na njega je pucano iz vatrenog oružja.

Regionalni šef operative Policije Kosova Željko Bojić kaže za Radio Kontakt plus da se incident dogodio večeras oko 21 sat.

U predjelu potkolenice žrtva je pogođena, prema sopstvenom svjedočenju, hicima iz vatrenog oružja, kaže Bojić.

"Policija Kosova i Hitna pomoć su vrlo brzo stigle na lice mjesta. Aleksandar J. je bio u svijesnom stanju, pružena mu je ljekarska pomoć nakon čega je upućen u bolnicu", naglašava Bojić.

Bojić dodaje da se incident dogodio kod trafostanice u Suvom Dolu.

Policija obavlja uviđaj i traga za napadačima.

Selo Suvi Do nalazi se na par kilometara od Sjeverne Mitrovice, u njemu žive i Srbi i Albanci.

Prema saznanjima srbijanskih "Novosti" iz policijskih izvora na mladića koji se kretao pješice pucala osoba albanske nacionalnosti iz vozila koje je tuda naišlo.

U vozilu su se nalazila dva lica od kojih je jedan čovjek albanske nacionalnosti izašao i udario srpskog mladića drškom pištolja po glavi, a potom mu pucao u predjelu potkolenice – ističe izvor lista i napominje da je mladić srećom ostao u svijesnom stanju pri čemu je pozvao policiju.