Razmatranje tačaka sa prethodnih sjednica

Skupština Kosova će u nastavku današnje sjednice razmotriti tačke dnevnog reda sa prethodnih sjednica održanih 6, 8. i 14. juna.

Na dnevnom redu su glasanje o predlogu rezolucije sa interpelacije premijera Ramusha Haradinaja u vezi korupcije visokih zvaničnika i organizovanog kriminala u institucijama Republike Kosova, glasanje o predlogu-rezolucije sa interpelacije premijera Ramusha Haradinaja u vezi sa stanjem i finansijskom situacijom u javnim preduzećima Telekom i Pošta Kosova.
Na dnevnom redu je i glasanje za predlog-rezolucije sa interpelacije premijera Ramusha Haradinaja o odlukama ministra za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj, Nenada Rikala o razrješenju direktora i dodeli sredstava za grantove i subvencije. 
Sjednica će biti nastavljena interpelacijom ministarke za evropsku integraciju, Dhurate Hoxha o sprovođenju Nacionalnog programa o ostvarivanju Sporazuma o stabilizaciji-pridruživanju za četvrti kvartal 2017. i prvi kvartal 2018. 
Na sjednici će biti razmotreni nacrti zakona o pravnim aktima, zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na lične dohotke, o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dohotke korporacija i zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost. 
Po drugi put će biti razmotren i nacrt zakona o rudnicima i mineralima. 
Skupština će razmotriti i godišnji finansijski izvještaj o budžetu Kosova za 2017, godišnji izvještaj Agencije za menadžiranje memorijalnih kompleksa za 2017. godinu, godišnji izvještaj Kosovskog savjeta za kulturno nasljeđe za 2017. godinu, godišnji izvještaj Državne agencije za zaštitu ličnih podataka za 2017. godinu. 
Očekuje se da Skupština formira anketnu parlamentarnu komisiju u vezi imenovanje visokih civilnih službenika u državnoj administraciji, anketnu komisiju u vezi rasvjetljavanja slučaja protjerivanja šest turskih državljana , 29. marta 2018 godine. 
Kao posljednja tačka dnevnog reda je parlamentarna rasprava u vezi Srednjoročnog okvira troškova za period 2019-2021.