U pucnjavi u novogodišnjoj noći

Žena iz Prizrena je govorila u emisiji "Drejtësia në Kosovë" ("Pravda na Kosovu") kako je ubijen njen sin tokom novogodišnje noći.

Emisija "Pravda na Kosovu" emitovala je istraživanje o žrtvama od zalutalog metka.

Od ovih metaka bilo je mrtvih, ali i ranjenih koji su ostali u i invalidskim kolicima.

U ponoć 31. decembra 2010. godine, dijete iz Prizrena koje je izašlo ispred svog dvorišta da vidi vatromet pogođeno je zalutalim metkom u glavu, što je izazvalo njegovu smrt.

Njegova majka, Shpresa Dautaj-Këlliç, govori kako je njenog sina ubio metak ispaljen u novogodišnjoj noći.

"Prije sedam godina oko 23:45, sina su pozvali prijatelji kako bi gledao vatromet. Izašli su kod vrata, kada smo nakon 15 minuta čuli veliku buku. Došao je drugi sin i rekao da je njegov brat pogođen. Odmah smo ga odveli u bolnicu, cijelog krvavog i nakon što su izvršili snimanje, ljekari su nam rekli da se u njegovoj glavi nalazi metak", rekla je Shpresa Dauti-Këlliç.

Ona ima poruku u kojoj moli sve majke da ne puštaju svoju djecu da izlaze kako bi gledali vatromet tokom novogodišnje noći.

"Zamolila bih svaku majku da ne dozvole svojoj djeci da odlaze na proslave", rekla je ona za emisiju "Pravda na Kosovu".

Ona kaže da od trenutka kada je njen sin ubijen za nju više nema praznika.

Tužna majka kaže da bi njen sin već trebao biti na fakultetu.

"Drugi sin mi kaže: majko da slavimo, a ja mu odgovaram neka drugi slave, za nas nema praznika. Kada vidim njegove prijatelje pomislim da li bi i moj sin bio sada toliki. Svi prijatelji mojeg sina su sada na fakultetu", govori Shpresa Dautaj-Këlliç za "Pravda na Kosovu".

Cijelu ispovijest majke ubijenog dječaka možete pogledati u nastavku.