Izazovi finansiranje i digitalizacija

Radio televizija Kosova (RTK) danas obilježava 18. godišnjicu svog postojanja. Rukovodioci RTK obećali su da će u budućnosti nastaviti sa neumornim profesionalnim radom kao i sa različitim televizijskim projektima.

O osamnaestogodišnjem radu na Radio Televiziji Kosova, razvoju javnih medija, izazovima sa kojima se suočava RTK posebno u oblasti finansiranja, o pitanju digitalizacije, kao i rješavanju problema imovine u jutarnjem programu RTK govorili su generalni direktor RTK, Mentor Shalja, predsjednica odbora, Aferdita Maliqi, urednik televizije Ridvan Berisha i novinari.
Generalni direktora RTK, Mentor Shala, čestitao je godišnjicu radnicima i poručio im da nastave sa svojim profesionalnim radom.
Takođe se osvrnuo i na izazove sa kojima se suočava televizija, sa posebnim naglaskom na pitanje finansiranja, riješavanju imovinskog pitanja i procesu digitalizacije.
"Pitanje imovine je sam po sebi problem koji treba riješiti. Siguran sam da će RTK ove godine početi sa riješavanjem imovinskog problema pa će u  vezi sa tim biti i više prostora za televizijske radnike. Dakle, nadam se da će ove godine početi riješavanje imovinskog problema, nadajući se da ćemo imati podršku Skupštine Kosova", rekao je generalni direktor RTK.
Prema njegovim riječima, komunikacija RTK sa publikom se dosta dobro razvila i putem onlajn obrazaca, što je veoma napredno.
Predsjednica odbora RTK, Aferdita Maliqi, govorila je o 18-godišnjem putovanju RTK-a, rekavši da je javni servis medijski lider u regionu.
"RTK je lider medija u regionu i ovom prilikom čestitam svim radnicma javnog servisa, 18 godina nakon osnivanja može se reći da RTK mnogo napreduje", rekla je Maliqi.
Ona je ocijenila da je RTK imao važnu ulogu u informisanju javnosti i integraciji manjinskih zajednica svih ovih godina.
Glavni urednik RTK Ridvan Berisha čestitao je 18. godišnjicu osnivanja televizije. On je rekao da se danas, 18 godina nakon osnivanja, može razgovarati o dobrim pogledima i iskustvima, kao i o neumornom radu. Ridvan Berisha je RTK-u poželio da traje što je duže moguće.