Od strane država članica UN

Predsjednik Vlade Kosova Isa Mustafa otputovao u Njujork gdje će održati sastanke sa liderima zemalja koje su dio aktivnosti u okviru Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Premijer će tokom posjete takođe učestvovati u posebnim događajima u organizaciji američkog predsjednika Baracka Obame iz Fondacije Clinton i srešće mnoge predsjednike, premijere i lidere državnih delegacija, kao i šefove međunarodnih organizacija, piše portal "Koha", prenosi "Kossev.info".

Tokom boravka, u pratnji ministra spoljnih poslova Envera Hoxhaja, Mustafa će održati sastanke sa predstavnicima američke administracije, predstavnicima Evropske unije i njenih zemalja članica, najviših zvaničnika Ujedinjenih nacija i predstavnika država članica koje još nisu priznale nezavisnost Kosova.

On će, prema izjavi samog premijera, zahtjevati podršku partnerskih zemalja kako bi dodatno ojačao međunarodnu ulogu članstva Kosova u međunarodnim organizacijama i lobiraće za priznavanje Kosova od strane zemalja koje nisu donijele ovu odluku.