“Skinuo” političare, Jahjaga kao “Cat Woman”

List "Zëri" je posvetio današnju naslovnu stranu političkim i državnim liderima Kosova. Čitaoci danas imaju mogućnost da vide naslovnicu u kojima podsjećaju na naše rukovodioce, tako stoji u saopštenju lista “Zëri”.

"Zëri” je u ovom broju i zamjenio svoje tradicionalno ime u “Zëri Hebdo", kopirao drugi dio svojeg imena od poznatog satiričnog magazina "Charlie Hebdo", prenosi “Indeksonline”.

Na naslovnici su u stilu zečica prikazani playboy-evi premijer Isa Mustafa, zamjenik premijera Hashim Thaçi, bivši lider VV Albin Kurti i predsjednik AAK-a, Ramush Haradinaj.



Lider Inicijative, Fatmir Limaj, izgleda da je pošteđen satire u poređenju sa ostalima, jer je predstavljen “kao najjaći, najzgodniji”.

S druge strane, predsjednik Skupštine, Kadri Veseli kojem su jučer ispisani grafiti koji ga poistovećuju sa poznatim filmskim kriminalcem Tony Montanom "Kadri Montana" na naslovnoj strani "Zëri" nosi poznato donje rublje "Borat ".

Predsjednica Atifete Jahjaga, u poređenju sa grafitima koji su ranije ispisani može se na ovoj naslovnici vidjeti u stilu “Porno policajke” ovoga puta kao "Cat Woman" (Žena mačka).

/Indeksonline/