Opština ništa ne radi po ovom pitanju

Stanovnici Mamuše žale se na nedostatak pijaće vode, a ukazuju na to da opština ne čini ništa da riješi ovaj problem.

Predsjednik ove opštine Arif Bytyq koji je na ovoj poziciji još od 2009. godine je obećao da će osigurati pijaću vodu za Mamušu tokom kampanje za lokalne izbore 2013. godine, ali do sada ovo obećanje nije realizovano.

Rustem Thaci, jedan stariji stanovnik Mamuše govori sa gorčinom o nedostatku vode.

"Nema nimalo vode, ništa nisu učinili... od opštine nema ništa, ovdje za sela nema ništa. Tako vam kažem, i nemam šta više reći", izjavio je Thaçi.

I Ferman Morina koji također žive u Mamuši govori kako mještani osiguravaju pijaću vodu za svoje potrebe.

"Mi nemamo vode. Vodu uzimamo iz Prizrena, jer ovdje voda nije za piće. Oni koji imaju novac kupuju filtere koji koštaju do 700 eura", kaže Morina.

Vodu iz bunara u Mamuši koriste samo oni koji mogu da kupe filtere koje spominje Morina.

Abdulhadi Krasniqi iz Turske demokratska partija Kosova (KDTP) koja je u opoziciji u Mamuši potvrđuje zabrinutost građana i nedostatak opštinskih radnji za osiguranje pijaće vode.

"Mještani pijaću vodu odlaze sa flašama i kantama da pune iz Pirana i Prizrena, jer iz bunara u Mamuši voda nije za piće. Opštinska izvršna vlast ništa do danas nije poduzela u ovom pravcu. Tokom izborne kampanje predsejdnik je obećao da će dovesti pijaću vodu, ali do danas ništa nije urađeno. Obnećanja tokom izborne kampanje i realizicija je nula", rekao je Krasniqi.

Krasniqi kaže da je nekoliko puta kao odbornik u Skupštini opštine Mamuša govorio o nedostatku pijaće vode, ali prema njegovim riječima Arif Bytyq radi za sebe.

"Predsjednik sam nije poduzeo nikakvu inicijativu za pijaću vodu u Mamuši, njegova inicijativa je samo da šeta i uradi neke projekte koji nisu u interesu građana, nego samo u ličnom interesu", nastavlja sa optužbama Krasniqi.

Portal "KALLXO.com" je za problem pijaće vode kontaktirao i zvaničnike Opštine Mamuša i i samog predsjednika bytyqa, ali ni nakon deset dana čekanja na odgovor nšta nisu dobili.