16 povređenih i 18 uhapšenih

U centru za prijem azilanata u Harburgu kod Hamburga, preko vikenda došlo je do masovne tuče između stanovnika ovog naselja.

Do tuče je došlo između Albanaca i Eritrejaca, a kao rezultat tuče tjelesne povrede je pretrpjelo 16 njih, a uhapšeno je 18 osoba, svi muškarci, u dobi od 20 do 40 godina. U tuči u kojoj su korišćene palice i drugi tvrdi predmeti učestvovalo je 40 osoba.

Predstavnici domaćih vlasti pojašnjavaju napetu situaciju prenatrpanošću samog Centra za azil i prevazilaženje pravno dozvoljene granice (preko tri mjeseca) ostajanja izbjeglica u ovom okruženju, prenosi portal "albinfo.ch".

Kao prvi korak, gradske vlasti su odvojile neprijateljski raspoložene Albance i Eritrejce, stavljajući ih u odvojenim objektima.

Ali, akko bi se odvojile neprijateljske strane, odgovorni za sigurnost u centru morali su potražiti pomoć od policije, piše "welt.de". 19 policijskih vozila, voz sa saveznim policajcima, kao i jedan policijski helikopter uspjeli su da situaciju u centru dovedu pod kontrolom.

Ali čak i nedjelju, neke od osoba koje su prethodno odvedene od strane policije su vraćene u centar i ponovo su napale druge stanovnike centra, prenosi portal "albinfo.ch".

Oni su napali drugi stambeni kontejnera pri čemu su zapalili madrac i odjeću jednog stanovnika. Policija je bila prisiljena da ponovo intervenira.