Nakon ranjavanja mladića

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da će Policija Kosova legitimisati sve koji prelaze glavni most na Ibru u Mitrovici.

Bojić je nakon sastanka sa gradonačelnikom Sjeverne Mitrovice Goranom Rakićem i predsjednikom Privremenog opštinskog organa Aleksandrom Spirićem rekao na konferenciji za novinare da će prisustvo Policije Kosova u Mitrovici biti pojačano.
Bojić je istakao da intenzivno rade na rasvetljavanju incidenta koji se sinoć dogodio i da su već pregledali snimke sa sigurnosnih kamera i utvrdili da je pet za sada nepoznatih napadača napalo srpske mladiće, od kojih je jedan povređen. 
Gradonačelnik Rakić je zatražio da se pokrene disciplinski postupak protiv policajaca koji su bili na dužnosti u vrijeme incidenta u blizini tog mesta i na samom mostu, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u njihovom radu. 
Bojić je rekao da su već započeli uzmanje izjava od policajaca i da će ispitati njihovu eventualnu odgvornost. 
Prema riječima očevidaca, incident se dogodio u neposrednoj blizini dvije patrole Policije Kosova od kojih se jedna nalazila na glavnom mostu, a druga na sjevernoj strani mosta nedaleko od mjesta događaja. 
Nekoliko neidentifikovanih osoba je prešlo most na Ibru sa juga na sjever i tom prilikom napalo trojicu srpkih mladića koji su se zatekli tu. Dvojica su uspjeli da pobjegnu dok je S.N. uboden. 
Glavni most na Ibru na kojem se nalazi i tzv. "Park mira" pokriven je sa više desetina sigurnosnih kamera. 
Mladić N.S. (17) srpske nacionalnosti uboden je nožem u grudi kod glavnog mosta u Mitrovici. Više nepoznatih napadača pobeglo u južni deo Mitrovice. Ranjeni mladić je nakon tročasovne operacije u stabilnom stanju.