Nova vlada dobila povjerenje

Skupština Kosova izglasala je novu Vladu Kosova, na osnovu sporazuma Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova, te Srpske liste, parlamentarne grupe "6+" i ostalih nevećinskih poslanika.

Sa 73 za 38 protiv i dva uzdržana, Skupština je izabrala novu vladu Kosova.
Novoizabrani premijer Kosova i čelnik LDK, Isa Mustafa, zahvalio se svima u Skupštini koji su glasali, ali ne i poslanicima iz njegove partije koji nisu podržali njegov kabinet.
“Želim da naglasim posvećenost s kojom ćemo svi raditi zajedno u interesu građana Republike Kosovo, u interesu demokratije, u interesu evropskog razvoja i naših porodica. Hvala svima na povjerenju što ste glasali, hvala i onima koji su bili protiv ili uzdržani, jer je pravo svakog čovjeka da glasa. Naravno, to važi za sve vas, ali ne i za poslanike LDK”, kazao je on.
Mustafini zamjenici su Hashim Thaçi, čelnik Demokratske partije Kosova, Kujtim Shala (LDK), Branimir Stojanović (Srpska lista). PDK i LDK su prije sjednice potpisali sporazum sa Srpskom listom. 
Uz njih, Mustafin kabinet čine Kujtim Shala, ministar kulture; Mahir Yagxhilar (turska zajednica), ministar za javnu administraciju; Ljubomir Marić (Srpska lista), ministar za administraciju lokalne samouprave; Arsim Bajrami (PDK), ministar za obrazovanje, nauku i tehnologiju; Valon Murati (koalicija PDK), ministar dijaspore; Hajredin Kuçi (PDK), ministar pravde; Avdullah Hoti (LDK), ministar finansija; Blerand Stavileqi (PDK), ministar ekonomskog razvoja; Bekim Collaku (PDK), ministar ekonomskih integracija; Haki Demolli (LDK), ministar bezbjednosnih snaga Kosova; Aleksandar Jablanović (Srpska lista), ministar za zajednice i povratak (Jablanović je prethodno podnio ostavku na poslaničko mjesto u Skupštini Srbije); Ferid Agani (koalicija PDK), ministar za prostorno planiranje; Arban Abrashi (LDK), ministar za rad i socijalno staranje; Imet Rrahmani (LDK), ministar zdravlja; Lutfi Zharku (LDK), ministar infrastrukture; Hykmete Bajrami (LDK), ministar trgovine; Skender Hyseni (LDK), ministar unutrašnjih poslova; Memli Krasniqi (PDK), ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Edita Tahiri iz PDK i Rasim Demiri iz bošnjačke zajednice su ministri bez portfelja
Svi ministri su odmah po izglasavanju povjerenja kabinetu Mustafe, položili zakletvu pred poslanicima Skupštine, čime je završena višemjesečna institucionalna kriza na Kosovu.