Sukob između dviju porodica

U tuči koja je oko 17 sati izbila u Kolašinskoj ulici, u blizini Tri solitera u sjevernoj dijelu Mitrovice teže su povređeni otac i sin Nemanja i Vladimir Petković koji su prebačeni u Bolnicu u Mitrovici.

Na njih su, prema riječima zamjenika direktora Policije Kosova u Mitrovici Ergina Medića "noževima nasrnuli Ž. M. (59) i njegov sin Z.M. (27) koji su uhapšeni i nalaze se u stanici policije u sjevernom dijelu grada", prenosi "KiMRadio".

Slučaj je okvalifikovan kao pokušaj ubistva, a najvjerovatniji motiv sukoba su narušeni odnosi između ove dvije porodice, koji traju već duže vrijeme – rekao je Medić i dodao da "policija isključuje etničku motivisanost ovog napada, jer se radi o tome da su i žrtve i napadači iste nacionalnosti".
 
Prema riječima očevidaca do sukoba je došlo u blizini autoperionice, čiji su vlasnici Petkovići, a u razdvajanju zavađenih strana učestvovali su i pripadnici Policije Kosova.

Direktor bolnice u Mitrovici Danica Radomirović izjavila je da su povređeni "zadobili ubodne rane nanete oštrim predmetom“.

"Njihovo stanje je stabilno, nalaze se na odeljenju Intenzivne nege i za sada nisu životno ugroženi#,  rekla je Radomirović.

Prije samo četiri dana, u Leposaviću je došlo do oružanog sukoba između porodica Kostović i Kostić, a od posljedica ranjavanja dan kasnije u bolnici u Mitrovici preminuo je Milenko Kostić (47).