Politički analitičar

Politički analitičar Nexhmedin Spahiu izjavio je da političke promjene u Sjevernoj Makedoniji nakon predsjedničkih izbora nisu naklonjene Kosovu dodajući da će makedonske stranke koje su pobjedile na izborima praviti izuzetno lošu politiku, prenosi Koha.

"VMRO 40 odsto, 5 odsto ekstremni pokret protiv Natoa. Prosrpsko krilo je na 45 odsto, a gradonačelnik Kumanova, takođe ohrabren Srbijom, osvojio je 10 odsto. Skoro 55 odsto vlasti u Makedoniji. Makedonija bi se mogla pretvoriti od zemlje saveznice u divlju zemlju Srbije. Sluga vašeg neprijatelja je uvijek čvršći od gazde. Ono što se desilo u Makedoniji je izuzetno loše", rekao je Spahiu.

Dodao je da bi lideri Kosova i Albanije trebalo da pozovu albanske političare Sjeverne Makedonije i razgovaraju o tom pitanju.

Spahiu kaže i da Vlada Kosova više neće dozvoliti nelegalne strukture u Srbiji.

"Nije lako stvarati nove strukture jer je sada sve pod kontrolom, osim ako se ne uspavaju kosovske institucije jer za to postoji država – da se ne prave nove strukture. Kada bi se država uspavala, mogao bih ja da stvorilm svoju vojsku i preuzmem državu. Ali kako da napravim svoju vojsku, policija bi došla i strpala me u zatvor jer se država štiti", rekao je Spahiu.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore