Stekli se uslovi

Predsjednik poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Besnik Tahiri kazao je da je ta stranka pripremila zahtjev za skupštinsku raspravu na kojoj će izneti Rezoluciju kojom se od vlade premijera Albina Kurtija traži da podnese ostavku, prenosi Telegrafi.

"Svi dosadašnji parametri dokaz su da su se stekli svi uslovi da Vlada okonča svoj mandat ostavkom, odnosno predlogom za razriješenje, koji je predložila AAK. Nakon ostavke ili smjene vlade, Skupština Kosova treba da bude raspuštena", navodi se u prijedlogu AAK.

U Prijedlogu se pominje pitanje zapošljavanja, pravosuđa, privrede i javnih investicija, spoljne politike i dijaloga, kontrole nad administracijom, pritiska na medije, zdravstva i socijalne zaštite, obrazovanja, neuspjeha u oblasti energetike, borbe protiv korupcije...

Kako navode u prijedlogu za opoziv, Kurtijeva vlada je četiri puta doživjela neuspjeh.

AAK najavljuje da će poslanici te stranke tražiti održavanje sjednice Skupštine.

"Pored ovog suštinskog prijedloga, predlažemo i Nacrt rezolucije, koji bi trebalo da se nađe na usvajanju na plenarnoj sjednici, nakon nastojanja da se ujedine poslaničke grupe za njen tekst", navodi se u prijedlogu.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi