Narušena bezbjednost

Zbog učestalih pljački, pucnjava i sukoba u selima u opštini Orahovac, gradonačelnik Smajl Latifi je zatražio da se pojača prisustvo policiskih ekipa na terenu, piše Ekonomija onlajn.

Latifi je rekao da je situacija ozbiljna jer se narušava bezbjednost imovine i građana.

„Postoji ozbiljna zabrinutost kod naših građana zbog sve češćih dešavanja koje po našim procjenama predstavljaju rizik. Dešavaju se pljačke, oružane pljačke, pucnjava, ranjavanje i premlaćivanje. Svrha ovog sastanka je da potvrdimo našu punu spremnost, našu volju da povećamo stepen spremnosti stručnih organa, nadležnih organa koje naša država ima u funkciji. Ovaj sastanak ima za cilj da potvrdi povećanu ozbiljnost svih opštinskih organa, policije i drugih stručnih tijela, u cilju kontinuiranog stvaranja jake klime sigurnosti i stabilnosti u našim domovima. Tražim veće prisustvo policijskih snaga. Svojim prisustvom i zalaganjem će poslati jasnu poruku da su naši građani mirni i sigurni”, rekao je Latifi.

Komandir policijske stanice Orahovac Fadil Morina rekao je da je u ovoj godini za 35 odsto smanjen broj krivičnih djela, ali da su nedavna dešavanja izazvala paniku kod građana.

“U odnosu na prošlu godinu imamo 30 predmeta manje. Zabrinjavaju posljednja dva slučaja, ali policija radi sve kako bi otklonila svaku opasnost. Mi smo institucija koja je posvećena rješavanju svih situacija”, rekao je Morina.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online