Poslanik VV-a

Poslanik Samoopredjeljenja Valon Ramadani kaže da je zamjenik premijera Besnik Bislimi dobro postupio što je odbio da ode u Briselu na razgovare o odluci CBK da zabrani upotrebu dinara, jer to nije tema za glavne pregovarače u dijalogu, već za guvernera CBK, piše Teve 1.

“Mislim da je potpredsjednik vlade dobro postupio, jer o tome treba da razgovaraju guverneri banaka Kosova i Srbije, to je tema na njihovom nivou. Ali, o tome se može razgovarati na različite načine – ima mnogo tema i dogovora koji se sada sprovode ili su sprovedeni ranije, ili se sada dogovaraju i dogovaraće se u budućnosti, tako da nije u pitanju samo upotreba dinara. U ovom slučaju, mislim da je potpredsjednik vlade dobro uradio jer pitanje dinara nije tema za pregovarače”, rekao je on.

Dodao je da u procesu dijaloga treba razgovarati o konkretnim temama, a ne ići na ad hok sistem.

„Trebalo bi da postoje korektne teme o kojima treba razgovarati, a ne ići u ovaj ad-hok sistem. Postoje ad-hok misije, postoje sastanci, ali ovo nije takvo pitanje", dodao je on.

Bislimi je prije par dana izjavio da je odbio poziv Brisela da se razgovara o pitanju zabrane srpskog dinara na Kosovu i optužio specijalnog izaslanika EU za dijalog između Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka za kršenje principa.

Izvor: Kosovo Online/Teve1