Tragedija

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati reagovao je povodom smrti četvorogodišnje djevojčice iz Đakovice u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova u Prištini i istakao da je sva odgovornost za tu tragediju na vladi Albina Kurtija, kao i da bi ministar zdravlja Arben Vitia trebalo što prije da podnese ostavku.

Kastrati je ukazao da smrt djevojčice iz Đakovice nije jedinstven slučaj i da su takve tragedije odraz lošeg upravljanja zdravstvenim sektorom.

"Ne želim da se bavim politikom sa kovčezima, kao što su to radili ovi iz Samoopredjeljenja. Govorio sam da je Albin Kurti užasna osoba, jer su zbog njegovih ciljeva ljudi ubijani na ulicama. Ovaj nas je obavio krvlju na ulicama i trgovima. Ministar Vitia sportski prihvata ove smrti, ovo se dogodilo u svijetlu kolapsa koji je ovaj ministar naneo ovom sektoru. To je jedna od posljedica katastrofalnog lošeg upravljanja, posebno u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova. Jako mi je žao porodice jer smo svi roditelji", rekao je Kastrati za Dukađini.

Univerzitetski klinički centru Kosova saopštio je da je četvorogodišnja djevojčica umrla od posljedica teške akutne infekcije visokog stepena.

Četvorogodišnja djevojčica iz Đakovice preminula je prekjuče u bolnici u Prištini pod sumnjom da je podlegla povredama koje su joj nanela braća od ujaka, prenose mediji.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini