Sud u Prištini

Osnovni sud u Prištini osudio je optužene na 62 godine zatvora u slučaju silovanja 11- godišnje djevojčice, prenosi Gazeta express.

"Okrivljeni B.R, D.R, B.S, M.S, F.S, M.R proglašeni su krivim i osuđeni su, jer su izvršili krivično djelo silovanje, pa je optuženi B.R. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina, dok su optuženi D.Rr, B.S, M.S, F.S i M.R osuđeni na kaznu u trajanju od deset godina, svaki posebno", navedeno je u saopštenju suda.
 
Među okrivljenima su trojica koji su oslobođeni optužbi.

"Okrivljeni G.S. oslobođen je optužnice za krivično djelo silovanje, okrivljeni D.Rr. oslobođen je od optužbe za krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela silovanje, okrivljeni F.S. krivičnog djela pomaganje u izvršenju krivičnog djela silovanje, kao i okrivljeni E.S. oslobođen je od optužbe za krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela silovanje“, istaknuto je u saopštenju.

Slučaj silovanja 11-godišnje djevojčice šokirao je u avgustu prošle godine javnost na Kosovu. Tada je bilo prijavljeno pet osoba osumnjičenih za zlostavljanje djece.

Kasnije je otkriveno da je djevojčica silovana i u junu 2022. godine.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express