Albanski premijer

Albanski premijer Edi Rama ocjenio je sjednicu SB UN kao "besmislenu sesiju", i istakao da Kosovo i Srbija međusobne probleme treba da rješavaju uz posredovanje EU.

"Bila je to besmislena sesija. Savjet bezbjednosti UN očigledno nije mjesto za bilo šta u vezi sa Kosovom. Kao dvije suverene zemlje koje teže članstvu u EU, Kosovo i Srbija treba da se u potpunosti koncentrišu na dijalog uz posredovanje EU i da se usredsrede na postizanje sporazuma o finansijskom prometu, poštanskim uslugama, dvostrukom oporezivanju i svim drugim pitanjima koja su od koristi za svakodnevni život običnih ljudi, istovremeno obezbjeđujući mirnu budućnost za naredne generacije", naveo je Rama na društvenoj mreži "X".

Kako je naveo, Albanija će nastaviti da naglašava Kosovu koliko je važna bliska saradnja sa saveznicima.

"Dok stojimo uz Kosovo u odvraćanju bilo kakvih spoljnih pretnji, Albanija će nastaviti da naglašava kosovskom rukovodstvu važnost bliske saradnje sa svojim ključnim saveznicima. Čvrsto i kontinuirano zajedno sa njima pokazuje osjećaj državotvorne vizije i odgovornosti, dok svaki slučaj samostalnog stajanja na putu ka punom priznanju umanjuje položaj zemlje u javnoj sferi međunarodnih odnosa", poručio je Rama.

Izvor: Kosovo Online