Puno posla

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak saopštio je da je prošle nedjelje na sastancima u Briselu sa sagovornicima razgovarao o dijalogu, brojnim dešavanjima u regionu i nedavno održanim izborima u Srbiji.

Lajčak je na Facebooku istakao da je prošle nedjelje bilo puno posla te da se susreo sa predstavnicima Zeleno-lijevog fronta iz Srbije, kao i sa ministrom inostranih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem sa kojima je razgovarao o dešavanjima u regionu.

Iste teme, kako je naveo, bile su glavne i na sastancima sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Kosovo Violom von Cramon i izaslanikom Norveške za Zapadni Balkan Haakonom Blankenborgom.

"Naravno, dijalog pod pokroviteljstvom EU, kao i brojna regionalna dešavanja i nedavni izbori u Srbiji dominirali su našim diskusijama", naveo je Lajčak.

Pored tih radnih angažmana, kako je dodao, imao je i prijatan susret sa predsjednikom Nacionalnog savjeta Republike Slovačke Peterom Pellegrinijem, koji je bio u posjeti evropskim institucijama.

"Bila je to odlična prilika da se razgovara o ključnim pitanjima evropske spoljne politike i aktuelnom briselskom pejzažu", naveo je Lajčak.

Izvor: Kosovo Online