Istraživač međunarodnih odnosa

Istraživač međunarodnih odnosa Gurakuq Kuçi rekao je da je ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gërvalla-Schwarz juče u više navrata lagala tokom konferencije koju je održala zajedno sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Davidom Cameronom, piše Klan Kosova.

"Donika Gërvalla-Schwarz je danas lagala Davida Camerona po mnogim pitanjima, a na taj način se pokazuje da Kosovo nije partner, saveznik ili prijatelj kome se na pristojan način može vjerovati", rekao je Kuçi.

Kako dodaje, Gërvalla-Schwarz je rekla da je Kosovo jedna od onih zemalja sa najvećim rastom BDP-a, dok je Kosovo pretposlednja zemlja sa rastom BDP-a u posljednje tri godine na Zapadnom Balkanu.

Dodaje da je Gërvalla-Schwarz lagala čak i kada je rekla da je Kosovo najmoćnija demokratija na Balkanu.

"Kosovo se čak ni ne smatra demokratijom prema izvještajima Transparency Internationala, Freedom Housea, ali se smatra tranzicionom demokratijom u koju još treba mnogo ulaganja. Za slobodu medija dobili su mnoga upozorenja od međunarodne organizacije. U stvarnosti je sve suprotno i ne možemo lagati Davida Camerona", rekao je Kuçi za Klan Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova