Poslanica AAK-a

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj izjavila je za Front onlajn da će možda i sam Albin Kurti zatražiti izbore zbog, kako je rekla, zaglavljene situacije oko ZSO i drugih tema sa kojima nema snage da se suoči, kao što su sankcije Kosovu.

Ona je izjavila da AAK i njeni članovi rade na terenu i da su spremni za izbore.

"U februaru će biti tri godine od održavanja republičkih izbora, što znači da će biti izborna godina jer ulazimo u četvrtu godinu. Alijansa radi na terenu, svi aktivisti rade, održavaju se sastanci sa strukturama, tako da smo spremni za izbore", rekla je Kadrijaj.

Ona smatra da će u situaciji u kojoj se Kosovo trenutno nalazi, premijer Albin Kurti sam tražiti izbore.

"Vjerujem da će biti izbora jer u situaciji u kojoj je Kosovo, možda će i sam Albin Kurti tražiti izbore pošto je u ovoj zaglavljenoj situaciji oko Zajednice i drugih tema sa kojima nema snage da se suoči kao što su sankcije Kosovu. Mislim da zemlja treba što prije da izađe na izbore i da što pre ova vlada ode kući, to će biti bolje za Kosovo i građane Kosova", rekla je.

Prema njenim riječima, Kurtijeva vlada je unazadila Kosovo u skoro svim sektorima.

"Vidite da raste nezadovoljstvo građana, svaki dan imamo proteste, svaki dan imamo upozorenja o protestima i to je istina ove vlasti", navodi Kadrijaj.

Na pitanje kada mogu da budu održani vanredni izbori, Kadrijaj je rekla da ne zna, ali da je 2024. izborna godina.

"Ne znamo, ali s obzirom da se suočavamo sa svim ovim problemima, Kurti će se jednog dana vjerovatno probuditi i smeniti sebe i Vladu Kosova. Ipak je izborna godina", dodala je.

Izvor: Kosovo Online/Front online