Poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu izrazila je zabrinutost zbog kontinuiranog nazadovanja Kosova od kako je premijer Albin Kurti na vlasti, kao i netransparentnosti po pitanju sadržaja novog nacrta statuta ZSO koji je Kosovu i Srbiji predstavila 'velika petorka' te zaključila da je ranije trebalo održati prevremene parlamentarne izbore na Kosovu.

Musliu je za Abc news istakla da je Kosovo trenutno u "totalnom haosu" i da smjena vlasti više nije pitanje želje, već nužde.

"Mislim da je svaki građanin shvatio da Kurti ume samo da prevari. Ako danas sretnete građane Kosova, uvidećete da je očaj kod njih maksimalan, jer smo podbacili u svim oblastima života", ocjenila je Musliu.

Povodom nacrta statuta ZSO, Musliu je rekla da ona, kao poslanica, još ne zna šta on sadrži, pošto ga je premijer Albin Kurti veoma dobro drži u tajnosti.

Ukazuje da nacrt statuta ZSO, kao i svaki sporazum koji se potpisuje, treba da bude otvoren za javnost.

"Ja, kao poslanik Kosova, još uvijek ne znam šta taj nacrt sadrži i sada su tu dileme. Jer zašto bi se to tako čuvalo? Na kraju krajeva, svaki sporazum koji se potpiše mora biti otvoren za građane Kosova, a ne da se o njemu taji na način koji je izabrao gospodin Kurti. Kosovo treba da jasno stavi do znanja na šta je pristalo. Još ne znamo na šta je Albin Kurti pristao u Briselu. Veoma sam zabrinuta zbog izjava premijera Albina Kurtija i zamenika premijera Kosova. Danas razgovaramo, na kraju smo godine i ja kao poslanik još ne znam šta sadrži taj dokument", rekla je Musliu.

Izvor: Kosovo online/Abc news