Zastrašuje stanovništvo

Bivši komandant KBS Kadri Kastrati kaže da je premijer Kosova Albin Kurti trebalo da informaciju o mogućem napadu Srbije uputi Savjetu za nacionalnu bezbjednost, a ne da se pojavljuje pred medijima i zastrašuje stanovništvo, prenosi Teve 1.

Kastrati je rekao da on, kao bivši vojnik, nikada ne bi uradio tako nešto.

“Premijer ne sme otvoreno da kaže tako nešto jer se stvorila nepotrebna panika. Ako ima takve informacije, neka sazove Savjet za nacionalnu bezbjednost, a ne da izlazi pred medije i da zastrašuje stanovništvo. Trebalo je da okupi Savjet za nacionalnu bezbjednost, komandanta vojske, direktora policije, direktora KIA i druge relevantne ministre koji pripadaju ovom savjetu, da da jasne informacije šta Srbi spremaju kako bi bili u pripravnosti“, rekao je Kastrati.

Dodao je da je ovakva Kurtijeva izjava populistička.

“Po mom mišljenju, ovo je bila pomalo populistička izjava, izjava koju ja, kao vojnik, nikada nisam rekao u javnosti, ali sam preduzeo odgovarajuće mjere da to sprečim ako sam imao takvu informaciju. Vjerujem i da premijer ima dovoljno informacija jer je KIA izuzetno dobro položila ispit 24. septembra, sarađujući sa drugim obavještajnim agencijama i izuzetno dobro radi svoj posao”, rekao je Kastrati.

Izvor: Kosovo Online/Teve1