Poslanica LDK

Poslanica LDK Rezarta Krasniqi rekla je da je zamjenik premijera Kosova Besnik Bislimi pokušao da pobjegne od odgovornosti za neuspjeh aktuelne vlade tako što je optužio EU da narušava međunarodni imidž i ekonomski razvoj Kosova.

Ona je na Facebooku podsjetila da su sankcije usledile zbog nepoštovanja i ignorisanja EU.

„Zamjenik premijera Besnik Bislimi pokušao je danas da pobjegne od odgovornosti za neuspjeh ove vlade, optužujući EU da narušava međunarodni imidž i ekonomski razvoj zemlje uvedenim sankcijama, koje su došle kao odgovor na ignorisanje i nepoštovanje preduzetih radnji u sjevernom dijelu zemlje bez koordinacije sa našim saveznicima, EU i SAD, gdje su usljed uvedenih mera blokirani projekti vrijedni 295 miliona eura. Ova vlast je katastrofa zemlje“, istakla je ona.

Krasniqi je podsjetila na neke od blokiranih projekata koje uključuju 92 miliona eura za vodovodnu i kanalizacijsku mrežu Prištine, 9,95 miliona eura za upravljanje otpadom, 7,2 miliona eura za unapređenje prenosne mreže, šest miliona eura za podršku povratku zajednica i njihovoj reintegraciji u društvo.

Izvor: Kosovo Online