PDK se vraća

Lider Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi izjavio je da je Vlada na čelu sa Albinom Kurtijem propala u svim sferama i da se ova politička partija vraća, prenosi Koha.

Krasniqi je u Gnjilanu, gde se, kako je rekao, pridružilo 120 novih članova Demokratskoj partiji izjavio da se ova partija mobiliše da "vrati Kosovo na pravi kurs razvoja i integracije".

„PDK raste. PDK se vraća. PDK postaje sve jači. PDK će vratiti povjerenje građana širom Kosova, čak i ovdje u pomoravlju, a posebno u Gnjilanu, da se vrati tamo gdje mu je mjesto, u upravljanje za građane i sa građanima. Zato, čestitam i hvala na zalaganju, na zajedničkim uspesima“, rekao je Krasniqi.

Krasniqi je optužio Kurtija da je njegova vlada zakazala u svim sektorima.

„Ne želim da govorim o ekstremnoj degradaciji vlasti u našoj zemlji, o obrazovanju koje je palo na najniži nivo ikada. Za zdravlje koje se ruši. Za stagnirajuću ekonomiju. Za emigraciju koja je poprimila zapanjujuće razmjere. Za diplomatiju koja je od prvog dana u ovoj Vladi u kliničkoj smrti. Za sankcije i za kaznene mjere koje je ovaj premijer doneo našoj zemlji od onih koji su nam najviše pomogli, kako za oslobođenje, tako i za izgradnju ove zemlje: od SAD i EU“, rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore