Drumski banditi

Pošao je iz Njemačke da bi došao na Kosovo. Ali usput mu je opljačkan novac i sve što je imao u torbi. Lopovi koji su uzeli 3.000 eura i bankovne kartice bili su Albanci. Osim novca koji je imao u torbi, lopovi su podizali i novac iz banke, preko kartice koju su mu ukrali.

M.D. iz Kline, koji živi u Njemačkoj, rekao je za "Indeksonline" da se incident dogodio na parkingu u Mađarskoj, gdje je stao automobilom i da je čuo kako lopovi govore albanski.

„Slučaj se dogodio u Mađarskoj, u blizini grada Tata, 80 km od Budimpešte. Albanci su mi uzeli sve, moj novac i kartice. Stao sam na parkingu u Mađarskoj, 80 km od Budimpešte, i oni su stali tamo. Dok sam popravljao neke stvari u autu, čuo sam kako govore albanski. Nisu znali da sam Albanac, jer nisam ni sa kim razgovarao, bio sam sam u autu. Otišao sam do toaleta, mislio sam da su putnici. Kada sam htio ući u auto, jedan od njih mi je pokušao ispuhati gumu. Izašao sam i potukao se s njim, a drugi mi je uzeo torbu i pobjegao. Rvao sam se s njim jer nisam htio dozvoliti da mi ošteti gumu na autu. Sav novac koji imam kod sebe bio je u torbi koju su mi uzeli. Srećom, pasoš imam u drugoj torbi. Uzeli su mi kartice”, rekao je.

M.D. kaže da su lopovi brzo otišli i da je slučaj prijavio policiji, kojoj je rekao da su mu sve stvari odneli Albanci. M.D. je ostao bez novca usred Mađarske i da su mu članovi porodice poslali 100 eura da se vrati na Kosovo.

“Ova trojica su ušli u auto i otišli, a ja sam obavijestio policiju o slučaju. Rekao sam policiji da su pljačkaši bili Albanci, jer su govorili albanski. Sa Kosova su mi poslali 100 eura kako bih moga da se vratim, pošto sam ostao bez novca u džepu”, rekao je on.

Dodaje da mu je loše što su oni koji pljačkaju naše ljude iz dijaspore Albanci.

„Prvi problem za mene je kako to da to Albanci rade. Osjećao sam se jako loše. Svojim slučajem želim da obavjestim druge građane koji putuju na Kosovo da budu oprezni. Ako ta grupa kriminalaca odluči da vas opljačka, opljačkaće vas, nema šanse da pobjegnete. Čak i da sam se opirao, silom bi mi uzeli torbu”, rekao je.

Lopovi su mu ukrali i ključeve od kuće na Kosovu i da je sada smješten kod brata.

“Juče sam došao ujutro, ali su mi ukrali i ključeve od kuće na Kosovu i još nisam ušao u kuću, ostajem kod brata”, rekao je on.

Izvor: Indeksonline/info-ks.net