Poslanica AAK

Poslanica AAK u Skupštini Kosova Albena Reshitaj rekla je da rad Paramenta Kosova tokom 2023. godine nije bio dobar zbog ekstremne politizacije političkih partija koja je donela više štete nego koristi parlamentarizmu, prenosi Teve 1.

„Voljela bih da danas govorim o uspjesima našeg zakonodavnog rada, ali i o praćenju rada Vlade kao dvije glavne komponente zakonodavne agende, ali mogu da kažem da nismo na pravom mjestu, a sve to kao rezultat ekstremne politizacije svakog pitanja u Skupštini. Mislim da to više šteti nego što koristi parlamentarizmu i pitanjima koja bi trebalo da budu sprovedena za dobrobit građana i države Kosovo“, rekla je Reshitaj.

Prema njenim riječima, mnoge sjednice su ometane, a neke su i prekinute zbog nedostatka kvoruma, uključujući i izostanak poslanika skupštinske većine.

„Često je dolazilo do nepoštovanja skupštinskih propisa, na primjer, sjednice su vođene a da dnevni red nije odobren od Predsjedništva i to, po mom mišljenju, predstavlja kršenje, onda mnoge inicijative nismo uspjeli da usvojimo, i još uvijek imamo tačke dnevnog reda sa prethodnih sednica kao rezultat nesklada u radu poslanika političkih partija“, dodala je Reshitaj.

Izvor: Kosovo online/ Teve 1