Ministarka spoljnih poslova

Ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz poručila je tokom sastanka sa nerezidentnom ambasadorkom Letonije na Kosovu Elitom Kuzmom da će Kosovo štititi svoj teritorijalni integritet i ostati posvećeno normalizaciji odnosa sa Srbijom, prenosi Dukagjini.

"Kosovo će štititi svoj teritorijalni integritet i istovremeno, zajedno sa savezničkim, partnerskim i prijateljskim zemljama, posvećeno je održavanju stabilnosti regiona, takođe u cilju normalizacije odnosa sa Srbijom", istakla je Gërvalla-Schwarz.

Zahvalila je ambasadorki na podršci koju Letonija kontinuirano daje Kosovu.

Tokom sastanka, Gërvalla-Schwarz je upoznala Kuzmu sa brojnim dostignućima i reformama na Kosovu, kao što su demokratija, vladavina prava, prava nevećinskih zajednica i drugim oblastima.

Takođe, Gërvalla-Schwarz je pričala i o, kako se navodi, stalnim pretnjama i agresiji Srbije prema Kosovu koje je, kako je dodala, kulminiralo napadom 24. septembra.

Gërvalla-Schwarz je istakla da Kosovo i Letoniju ujedinjenu zajedničke vrijednosti i to što su "prevazišle slične izazove na svom putu ka slobodi i nezavisnosti".

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom sastanka je postignuta saglasnost o daljem produbljivanju bilateralnih odnosa.

Dodaje se da je ambasadorka Kuzma ponovila čvrstu podršku Letonije Kosovu u evroatlantskim integracijama.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini