Poslanik PDK

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova i poslanik Demokratske partije Kosova (PDK) Enver Hoxhaj naglasio je da je spoljna politika Kosova ovu godinu završila bez ikakvih rezultata.

Hoxhaj je objavom na Facebooku reagovao na plan premijera Kurtija koji je najavio prijem Udruženja arhitekata Kosova u Savjet arhitekata Evrope krajem godine. Prema njegovom mišljenju, to je zasluga samih arhitekata, a ne zasluga kosovske politike, dodajući da je Kosovo ovu godinu završilo bez ikakvih rezultata.

"Perverzija spoljne politike Kosova i kultura neodgovornosti ove vlade pokazuje da premijer Kurti umjesto da krajem godine dobije status kandidata za EU, dobije Partnerstvo za mir NATO, članstvo u Savjetu Evrope i članstvo Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, danas saopštava da je Udruženje arhitekata Kosova pristupilo Savjetu arhitekata Evrope kao posmatrač. To je zasluga samih arhitekata a ne kosovske politike. Ovo pokazuje da je Kosovo ovu godinu završilo bez ijednog rezultata, samo sa vijestima o posetama inostranstvu koje su bile ništa drugo do politički turizam. Kakva smiješna zbrka diplomatije i kakva politička bijeda“, zaključio je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online