Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi rekao je da je neprihvatljivo da vlada, koja treba da služi svim građanima podjednako, kažnjava mještane pojedinih opština, prenosi Ekonomija onlajn.

Krasniqi, koji je zajedno sa predsjednikom opštine Kačanik Besimom Ilazijem posjetio Osnovnu školu "Ali Asllani", naveo je da Kurtijeva vlada za četiri godine, ne samo da nije izdvojila nijedan euro za opštinu Kačanik, već je i one projekte, koji su planirani budžetom, zaustavila i sprečila njihovu realizaciju.

“Osnovna škola u Doganoviću je simptomatična za stanje ove vlasti, posebno za stanje u obrazovnom sektoru. Kao što smo vidjeli razočaravajuće rezultate PISA testa, tu je i slika napola završene škole koja je trebala biti završena još 2022. godine“, naglasio je on.

Gradonačelnik opštine Kačanik Besim Ilazi kazao je da su učenici Osnovne škole "Ali Asllani" diskriminisani, dok je direktor te škole Fitim Selmani naveo da iako, su direktno tražili od Ministarstva da završe započeti objekat, odgovor je bio negativan, pa je 297 učenika ove škole prinuđeno da nastavu izvodi u starom objektu u kojem su uslovi za rad, pogotovo u ljetnjim mjesecima, nemogući.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online