Izgubili samopouzdanje

Profesor Safet Gërxhaliu smatra da je opozicija (PDK, LDK) izgubila vezu sa građanjima i njihovo povjerenje, čime je otvoren put Samoopredjeljenju za ubjedljivu pobjedu na narednim izborima, prenosi Ekonomia onlajn.

Gërxhaliu smatra da sadašnja vlast pravi dosta grešaka u mnogim oblastima, uključujući ekonomiju, obrazovanje, zdravstvo... ali i da je opozicija izgubila samopouzdanje i nije ponudila održivu alternativu.

"Oni moraju da shvate da moraju biti spremni da se promjene i da pruže jasnu i pouzdanu viziju za ljude. Nikada istorijski opozicija na Kosovu nije bila tako slaba. Lideri opozicije su izgubili odgovornost uklanjanjem sa scene lica sa iskustvom u mnogim oblastima i predlaganjem kandidata koji nisu stručni i nemaju hrabrosti da preuzmu odgovornost", smatra Gërxhaliu i nastavlja.

"Opozicija se mora reformisati i građanima predstaviti kredibilnu alternativu, inače će Samoopredjeljenje dugo vladati. Sreća je za Samoopredjeljenje što Albin Kurti kao premijer nema Kurtija u opoziciji", smatra Gërxhaliu.

Izvor: Kosovo online/Ekonomia online