Ispunite zahtjeve

Šef Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj prozvao je premijera Kosova Albina Kurtija da se tokom rata na Kosovu bez otpora predao srpskom režimu.

Njegova reakcija uslijedila je nakon što je Albanijan post preneo da je Kurti kritikovao specijalne jedinice koje su intervenisale u Banjskoj 24. septembra.

"Za razliku od Vas premijeru, koji ste se svojevremeno u ratu predali srpskom režimu, bez otpora, pripadnici specijalne jedinice, koje danas vređate, nisu se predali 24. septembra, već su se borili i sramno pobjedili teroriste koje je sponzorisala Srbija. Dakle, ne vređajte policiju jer znamo ko ste! Policija Kosova je jedan od najvećih uspjeha naše države", napisao je Haradinaj na svom Facebook profilu i zatražio od njega da ispuni njihove zahtjeve.



Albanian Post je danas objavio detalje sa sastanka Kurtija i specijalnih jedinica koji je održan 15. novembra. Prema pisanju ovog medija, Kurti je oštro kritikovao pripadnike Specijalne interventne jedinice, rekavši im da ništa nisu uradili 24. septembra tokom incidenta u Banjskoj jer su "ubili tri čoveka snajperom iz daljine".

Specijalcima je poručio da njihovi zahtjevi za povišice zbog specifičnih uslova rada neće biti ispunjeni i optužio ih je da su mu "okrenuli leđa", jer su se na dan protesta okupili ispred Vlade Kosova.

Nakon neuspjelog sastanka novi protest je najavljen za 9. decembar.