Potpredsjednik LDK-a

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri istakao je, komentarišući izjave premijera Albina Kurtija o "pregrupisavanju trupa srpske vojske na granici sa Kosovom i opasnosti o novog sukoba i rata", da je riječ o njegovom ličnom stavu i načinu da skrene pažnju sa unutrašnjih problema koje ima Kosovo, prenosi Reporteri.

Haziri je rekao da su upozorenja predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da Rusija želi da podstakne nove sukobe na Balkanu opravdana jer se radi o "čovjeku koji je u ratu", ali da se na Balkanu ništa nije suštinski promjenilo.

"Premijer Kosova, umjesto da se bavi unutrašnjim problemima i prioritetima koje ova država ima da deeskalira i smiri situaciju u interesu naroda, on nastavlja da seje strah u ljudima. Ovo nije stvarno, već pomeranje pažnje sa unutrašnjih problema, potencijalno vezanih za Srbiju, loš Ohridski sporazum, nacrt statuta", ocjenio je Haziri.

Haziri je rekao da je Kosovu Kfor, a svoju ulogu imaju i KBS i Policija Kosova, te da ne treba da postoji strah u javnosti.

Smatra da ni građani Srbije ne vjeruju da Srbija može da se vrati na Kosovo.

"To su politički manevri, jer Srbija ima izbore i koriste Kosovo kao kartu", zaključio je on.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri