Za teroristički napad

Osnovni sud u Prištini produžio je meru pritvora za još dva mjeseca trojici osumnjičenih V.T, B.S i D.M. za teroristički napad na Policiju Kosova u Banjskoj.

Vijest za „Zakletvu za pravdu“ saopštila je portparolka ovog suda Mirlinda Gashi.

„Povodom Vašeg zahtjeva za informacijama obavještavamo Vas da je nakon zahtjeva Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo za produženje mjere pritvora u krivičnom predmetu protiv okrivljenih V.T, B.S. i D.M., Osnovni sud u Prištini – Posebno odjeljenje je odlučilo po zahtjevu Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo. Osnovni sud u Prištini – Posebno odjeljenje usvojio je zahtjev Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo, tako da je okrivljenima V.T, B.S. i D.M, produžena mjera pritvora u trajanju od 2 (dva) mjeseca, za svakog pojedinačno“, navodi se u odgovoru suda.

U Banjskoj u Zvečanu, u ranim satima 24. septembra 2023. godine, poginuo je narednik Afrim Bunjaku, a dvojica su ranjena. Tada su ubijena trojica napadača, dok su ostali otišli nakon višesatnog zaklona u manastiru Banjska.

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla objavio je slike Milana Radoičića, gdje je istakao da je Radoičić vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac.

Sam Radoičić je preuzeo odgovornost za teroristički napad.

Izvor: Zakletva za pravdu/Kossev