Odluka suda

Ministrica pravde Albulena Haxhiu saopštila je da je 31 transportno vozilo koje je zaplijenjeno u Banjskoj posle prošlogodišnjeg, kako je kazala, terorističkog napada u kome je ubijen policijski narednik Afrim Bunjaku dato na korišćenje Policiji Kosova.

"Agencija za konfiskaciju i upravljanje oduzetom imovinom je nedavno prihvatila odluku Suda u vezi sa oduzimanjem 31 prevoznog sredstva koje se odnosi na slučaj koji istražuje Specijalno tužilaštvo, odnosno slučaj Banjska. Dakle, postoji 31 zaplijenjeno vozilo koje je Ministarstvo pravde dalo Policiji Kosoa za njihove potrebe“, rekla je ona.

Kazala je danas da se pridružuje pozivima premijera – da Srbija izruči Milana Radoičića.

"Iznenađeni smo da ni nakon napada u Banjskoj nema optužnice za glavnog zločinca Milana Radoičića i njegovu grupu. Pridružujem se pozivu premijera, Srbija treba da izruči Radoičića i njegovu grupu, kako bi bili privedeni pravdi, jer su već stavljeni na listu Interpola“.

Haxhiu je prethodno juče saopštila i da je počela primjena pravosnažne mjere zabrane u vezi sa nepokretnostima u slučaju „Banjska“. Kako je kazala, Agencija za upravljanje oduzetom imovinom počela je da sprovodi konačne naloge zabrane, u vezi sa konfiskovanom imovinom, uključujući i vilu za koju se smatra da je pripadala Milanu Radoičiću.