Naoružane osobe opkoljene

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla kaže da maskirane grupe opremljene teškim naoružanjem nastavljaju sa napadima na Policiju Kosova.

Ministar je rekao da su "dobro organizovane i dirigovane kriminalne grupe iz Beograda, nakon što su teškim vozilima blokirale most i onemogućile pristup selu Bajnska, upali u zasjedu policijskim jedinicama, gdje je ubijen policijski narednik Afrim Bunjaku, a dvojica ostali su povrijeđeni čije je stanje stabilno”.

„Napad je došao i traje od pripremljenih profesionalnih jedinica u sastavu od preko 30 ljudi, uniformisanih, maskiranih i vojno opremljenih oklopnim vozilima i teškim naoružanjem raznih vrsta. Izvor napada vatrenim oružjem je manastir u Banjskoj kod Zvečana i okolina. Naše policijske jedinice su aktivirane na terenu, napadaju ih vatrenim oružjem sa različitih pozicija, organizovane i teško naoružane grupe“, kaže ministar Sveçla.

On je dalje dodao da je jedan broj njih zabarikadiran unutar manastira u Banjskoj prema zvaničnim izjavama Eparhije Raško-prizrenske.

“Ovi teroristi su opkoljeni policijskim jedinicama i krajnje je vrijeme da se predaju. Izražavam iskreno saučešće porodici narednika Afrima Bunjakua i svim pripadnicima Policije Kosova. U ovim teškim trenucima stojimo zajedno i snažno uz njih”.