Poptisan sporazum

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla i ministar Albanije Taulant Bala potpisali su sporazum za olakšavanje procedura prelaska na zajedničkoj graničnoj tački Morina/Kuks.

Bala je objavio slike sa ceremonije potpisivanja, dok je rekao da je to period od 1. maja do 30. septembra i od 1. novembra do 28. februara.

"Ovim novim protokolom omogućićemo da se olakšaju procedure prelaska, provere  na zajedničkoj tački Morina/Kuks za cijeli period 1. maj – 30. septembar i 1. novembar – 28. februar, odnosno ukupno devet mjeseci godišnje. U ovom periodu biće olakšana cirkulacija, neće biti provjera pasoša, ličnih karata za građane, naglašavam ovo važi za građane naše dvije zemlje“, rekao je Bala.

Sveçla izjavio da se ulažu napori da se osigura da građani ne osete nikakva ograničenja na graničnim prelazima.

"Kontinuirano produbljujemo saradnju, odlučni smo da učinimo više da što bolje služimo našim građanima i da budemo što efikasniji u borbi protiv kriminala u našim zemljama. Napredovaćemo u primjeni i drugih sporazuma, da naši građani nijednog trenutka ne osjete ograničenja, već da su dobrodošli na Kosovo ili u Albaniju, u ljetnjoj ili zimskoj sezoni. Uz pristup nulte birokratije, poradimo na tome da saradnja bude na najvišem nivou. I naša policija treba da sarađuje kao što sarađuju odjeljenja unutar policije“, naveo je Sveçla.