Potpredsjednik AAK-a

Potpredsjednik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj rekao je da za Kosovo predstavlja alarm izjava američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara da "neće zemlja od million i po stanovnika ubediti transatlantsku zajednicu sa 700.000.000 ljudi da promjeni taktiku", preneo je Abcnews-al.

Escobar je to izjavio komentarišući posljednju rundu dijaloga Kosova i Srbije, ukazujući i da je potreban pragmatičniji pristup Vlade Kosova.

„Ovo je alarm za državu i građane Kosova i treba ozbiljno shvatiti da ne možemo da mijenjamo politiku SAD i EU, ne zato što smo mala zemlja, podržava se ispravan stav svakog premijera, ali oni ne podržavaju našeg premijera koji je na suprotnoj strani u odnosu na naše prijatelje. Ova rigidnost gospodina Kurtija sama po sebi je skandal koji treba da nas sve zabrine. I oni građani koji su glasali za njega mislim da treba da se izjasne na narednim izborima. Mi, kao opozicija tražimo smjenu vlasti zbog djelovanja gospodina Kurtija. Kada američki zvaničnik izgovara ovakve riječi, to je udarac za državu Kosovo“, zaključio je Lekaj.

Izvor: Kosovo Online/Abcnews-al