Totalni promašaj

Poslanik Demokratske partije Kosova, Bekim Haxhiu, optužio je ministrku obrazovanja Nagavci, navevši da je povećala budžet u korist izdavačkih kuća s kojima sarađuje, piše Reporteri.

Rekao je da je Nagavci namerno povećala budžet za knjige kako bi to bilo u korist pojedinih izdavačkih kuća sa kojima ima direktne veze. Sve to, prema njegovim riječima, ima veze sa knjigom koju je ministarka objaviila u jednoj od izdavačkih kuća.

"Vidjeli ste kakav je haos nastao u kupovini knjiga. Dakle, totalni promašaj vlade, trošenje još većeg budžeta na knjige na način subvencionisanja, traženje usluga i mogućnosti zarade za određene kompanije izdavačkih kuća koje su direktno povezane sa ministrkom Nagavci”, naveo je Haxhiu.

Poslanik opozicije je pozvao Tužilaštvo da ispita slučaj.

“To sam rekao i u Skupštini, jer su sve ove gluposti napravljene zbog knjige koju je objavila kod jedne izdavačke kuće. Zato sam iz Skupštine pozvao Tužilaštvo da provjeri ove tvrdnje. Jer, za nabavku knjiga je planirano 4,3 miliona eura, a kroz subvencije potrošeno 13 miliona eura”, navodi on.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri