Odgovor Muratiju

Koordinator Odjeljenja za finansije u Demokratskoj partiji Kosova Arben Mustafa "uzvratio" je sinoć ministru finansija Hekuranu Muratiju, konstatujući da ministra brinu zakoni pred Ustavnim sudom, ali ga ne brinu privredni rast od samo dva odsto ili pad izvoza i stranih investicija.

Ministar finansija je ranije danas kritikovao opozicione stranke koje su Ustavnom sudu na provjeru poslale zakone o maksimalnim cijenama, o minimalnoj zaradi i o oprostu poreza na imovinu, i time ih, praktično "blokirala", ali i tu instituciju što o njima ne odlučuje.

"Ministra finansija danas brinu tri zakona koji se nalaze u Ustavnom sudu. Zakon o porezu na imovinu, kojim je udvostručio taj porez, i potom to pokušao da zakamuflira mogućnošću da oprosti 100 eura iz opštinskih budžeta Zakon o maksimalnim cijenama, kojim pokušavaju da građanima bace prašinu u oči, da nešto rade na kontroli poskupljenja, a da ni sami znaju da to nikuda ne vodi. Zakon o minimalnoj zaradi, kojim su na najbeskrupulozniji način isključili veterane OVK iz povećanja u ovom teškom vremenu velikog povećanja cijena", napisao je Mustafa na Facebooku.

Sa druge strane, ukazao je da Muratija nimalo ne brine privredni rast od samo 2 odsto, koji je najniži u posljednjih 10 godina, ni pad izvoza za više od 10 procenata, kao ni pad privatnih investicija za oko odsto.

"Nepostojanje bilo kakvog plana za izlazak iz ove tmurnosti koja je zahvatila privredu i državu uopšte. Ministre, prestanite sa propagandom i počnite sa radom", poručio je Mustafa.

Izvor: Kosovo Online