Predsjednik PDK-a

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi rekao je da premijer Aljin Kurti oklijeva oko vanrednih izbora jer, kako smatra, zna da ne može da dobije isti procenat glasova kao prošli put, prenosi Reporteri.

Na pitanje zašto opozicija ne ruši Kurtijevu vladu, Krasniqi je rekao da zakonske i ustavne mogućnosti za smjenu premijera nisu jednostavne.

"Voleo bih da je tako lako. U formalnom smislu nemamo lake zakonske i ustavne opcije da ga skinemo sa mjesta premijera. Rekao sam mu ako misli da ga narod hoće, idemo na izbore. Ali on zna da ni on ne može da dobije ni približno glasova koje je imao u prošlosti", rekao je Krasniqi u intervjuu za Lajmi.

Krasniqi je rekao da je Kurti "majstor, šampion i bez premca" u propagandi.

"Za to ne može niko od nas sa njim da se takmiči, niko na političkoj sceni, ni sada, ni u prošlosti, ne može da ga nadmaši po propagandi i obmani", naveo je Krasniqi.

Govoreći o poništavanju tendera za nabavku školskih udžbenika, Krasniqi je rekao da je Kurtijeva vlada uništila najbolju praksu koja je uspostavljena od proglašenja nezavisnosti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri