Posljedice trpe građani

Predsjednik Američke privredne komore na Kosovu Arian Zeka izjavio je da bi Vlada Kosova trebalo da bude konstruktivnija u pogledu normalizacije ekonomskih odnosa sa Srbijom, jer, kako je naveo, posljedice trpe građani, prenela je Teve1.

On je naveo da je upoznat sa zabrinutošću pojedinih američkih kompanija na čije poslovanje su uticale restriktivne mjere koje je uvela Vlada Kosova za srpsku robu.

Podsjetio je da se komora prije nedjelju dana obratila pismom Albinu Kurtiju, ali je rekao i da nisu dobili nikakav odgovor.

"Naša izjava odražava zabrinutost pojedinih američkih kompanija na čije poslovanje je uticala ova odluka Vlade. Mislim da su premijer i Vlada već javno dali najbolji odgovor, pokazujući da će mjere i dalje ostati na snazi", dodao je Zeka.

On je prokomentarisao i sankcije EU prema Kosovu.

"Premijer je potvrdio da Kosovo i dalje podleže nekim kaznenim mjerama koje je uvela Evropska unija. Gubimo, rekao bih, stotine miliona eura pomoći, to bi u narednim mjesecima moglo da bude 500 miliona eura ili više iz raznih preliminarnih instrumenata podrške. Naravno, taj novac je veoma važan za krhku ekonomiju kao što je kosovska", rekao je Zeka za Teve1.

Izvor: Kosovo Online/Teve1