Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi kritikovao je članove Vlade zbog neučestvovanja na vanrednoj sjednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o nabavci udžbenika i istakao da je vlada na čijem je čelu Albin Kurti prvi put od rata ostavila učenike bez udžbenika što je, kako ističe, kršenje zakona, prenosi Reporteri.

"Danas bi trebalo da razgovaramo o reformi u obrazovanju, o novim mogućnostima koje je ova vlast stvorila, ali mi kao opozicija smo sazvali ovu sjednicu za nešto što niko nije pomislio da bi ova vlast uradila, odnosno zbog toga što su prvi put od rata ostavili bez knjiga učenike. To je sramotno, to je kršenje zakona", kazao je Krasniqi na sjednici.

Dodao je da je ministarka prosvete krivično odgovorna za to, da je prekršila zakon i utrostručila cijenu knjiga.

"Umjesto da košta 4,8 miliona eura, danas košta 12 miliona eura", rekao je.

Zatražio je od ministarke prosvete Arberie Nagavci da pokaže da li ima lične finansijske interese u vezi sa nabavkom udžbenika.

"Ona je bila ta koja je kritikovala izdavačke kuće, a sada im daje novac. Ove godine su dodatno opterecili roditelje", kazao je Krasniqi.

Ukazao je i na to da su, kako kaže, zbog neodgovornosti Vlade prinuđeni da svako zasjedanje parlamenta počnu vanrednom sjednicom.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri