Saopštenje

Na sjednicama Glavnog odbora i Predsjedništva Samoopredjeljenja, kojima je prisustvovao i lider tog pokreta i premijer Kosova Albin Kurti, odlučeno je da će jedan od prioriteta njihovog budućeg djelovanja biti insistiranje na tome da se poštuje sporazum potpisan u Briselu i da se uklone mjere Evropske unije protiv Kosova.

Kako je saopšteno na Facebooku Pokreta Samoopredjeljenje, na stranačkim organima pred jesen su  razgovarali o političkom stanju na Kosovu i planovima za naredni period.

"Ovo će biti uspješna godina u pogledu zakonodavne agende. Biće doneti važni zakoni koji jačaju reformu koju smo započeli u privredi i pravosuđu, ali će biti prostora i za druge prijedloge koji dolaze iz drugih gradova koji su važni za naš ukupan razvoj i napredak", saopšteno je iz stranke.

Dodaje se da će Vlada Kosova nastaviti da daje prioritet borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i stvaranju preduslova za mir i bezbjednost u svakom delu Kosova, te razvojnim politikama koje stvaraju mogućnosti i nova radna mjesta.

Kada je riječ o podršci manjinama, kako se navodi, nastaviće da pomažu albanskoj zajednici u Preševskoj dolini kao i do sada.

Takođe, navode da će pomagati i nevećinske zajednice na Kosovu.

Što se tiče lokalnog nivoa, na sastanku je naglašen značaj glasanja za oprost poreza na imovinu do 100 eura.

Izvor: Kosovo Online