Član Predsjedništva PDK

Član Predsjedništva PDK Adri Nurellari smatra da Kosovo mora da ispravi greške koje je napravilo sa međunarodnom zajednicom, i da sastanak na visokom nivou u okviru Briselskog dijaloga koji se očekuje u septembru neće biti produktivan zbog ponašanja premijera Albina Kurtija, piše ABC.

Nurellari kaže da Kosovo treba da popravi odnose sa međunarodnom zajednicom.

Govoreći o izjavi predsjednika Francuske Emmanuela Macrona koji je zapretio promjenom vizne politike prema Srbiji i Kosovu, Nurellari kaže da njegova reakcija dolazi jer su dosadašnje akcije koje je Kurti preduzeo za deeskalaciju situacije na sjeveru nedovoljne.

"Kosovo je pod sankcijama i mjere koje je Kurti preduzeo za deeskalaciju su nedovoljne. Macronovo upozorenje samo pogoršava situaciju, a Kosovo je već dugo u nezamislivoj situaciji. Ko bi rekao da zemlje koje su doprinele stvaranju Kosova danas uvode sankcije i to samo zbog Kurtija", kazao je za Nurellari.

Dodao je i da mnogi građani odlaze sa Kosova, jer su izgubili nadu u bolju budućnost od trenutka kada je Kurti došao na vlast.

"Od dolaska Kurtija, oko 80 odsto mladih želi da napusti zemlju. Odlazak najvećih razmjera koje je Kosovo ikada imalo", ukazuje Nurellari.

Dodaje da su Kurtijevo loše upravljanje, povratak tenzija sa Srbijom i mnogi drugi neuspjesi, učinili da mnogi građani  vide sumornu budućnost na Kosovu.

Govoreći o prijedlogu o izglasavanju nepovjerenja vladi, Nurellari kaže da opozicija na Kosovu nema broj da svrgne Kurtija i da je to samo predstava.

Izvor: Kosovo online/ABC News