Sankcije!

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Abdullahu i aktivista Socijaldemokratske partije Dren Kukaj krive premijera Albina Kurtija što Kosovo nije obezbjedilo nova priznanja, a kako navode, bez dobrih odnosa sa SAD priznanja ne mogu ni da se očekuju, prenosi Ekonomija onlajn.

Abdullahu je rekao da ne može da se očekuje da će biti novih priznanja.

„Ne možete da očekujete od ove vlade da uradi nešto konstruktivno i korisno po tom pitanju. Kako da očekujemo priznanja kada ova vlada nema korektne odnose sa SAD, kada ova vlada preskoči Albaniju i ode da uživa u ćaskanju u Grčkoj, a ne sa rođenim bratom. Ko će da pomogne ovoj Vladi? Kako ova vlast misli da ima koristi u dijalogu sa Srbijom, kada smo u isto vrijeme pod kaznenim mjerama, mi smo pod sankcijama. Zašto? Zbog gluposti, tvrdoglavosti i nesposobnosti ove vlade”, rekao je Abdullahu.

Bivši član Pokreta Samoopredjeljenje i aktivista SDP rekao je da Kosovo ima najniži nivo odnosa sa SAD i da je veoma nerealno razgovarati o novim priznanjima.

„U situaciji kada je Kosovo pod sankcijama najprijateljskih zemalja i ima odnose na najnižem nivou sa SAD iluzorno je razgovarati o novim priznanjima, kada znamo da su sva priznanja ili većina koja smo dobili došla zahvaljujući pomoći koju su nam pružile ove prijateljske države sa kojima je premijer Kurti narušio odnose“, rekao je Kukaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online