Izdavačka kuća

Danas je saopšteno da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnologije i inovacija nije postiglo dogovor sa izdavačkim kućama oko nabavke udžbenika za učenike, iako će nastava početi za 10 dana.

Na konferenciji za medije, ministrica obrazovanja, Arbërie Nagavci, saopštila je da je u prošlosti bilo zloupotreba vezanih za ugovore sa izdavačkim kućama. Zbog toga je Nagavci najavila da će ove godine novac za kupovinu udžbenika biti prebačen direktno roditeljima na bankovni račun, preko platforme e-Kosova.

Na ove riječi ministrice Nagavci reagovala je izdavačka kuća "Dukagjini", koja je saopštila da pomno prati raspravu koja se vodi u vezi sa udžbenicima za osnovce.

"Dukagjini" takođe obavještava da su ove godine, za razliku od prošle, ponudili jeftiniju cijenu nego prošle godine.

"Naša izdavačka kuća, radi transparentnosti, želi da obavijesti javnost da smo u licitaciji koju smo radili u Ministarstvu, uprkos inflaciji i globalnom rastu cijena, licitirali po nižoj cijeni za oko 4% u odnosu na 2022. godinu" , kažu oni.

Također, u njihovom reagovanju najavljeno je da će kao izdavačka kuća dati sve od sebe da ispune obaveze koje proizilaze iz važećeg zakonodavstva.