Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj poručio je nakon hapšenja dvojice zvaničnika u Ministarstvu trgovine da je sazivanje vanredne sjednice i izgalasavnje nepovjerenja Vladi jedino rješenje.

Haradinaj je putem Facebooka naveo da je degradacija vlasti dostigla ogromne razmjere, kako na unutrašnjem tako i na spoljnom planu.

„Dokle god su toliki vladini funkcioneri i ljudi bliski vlasti i vladajućoj partiji umješani u razne afere, nezabilježene na Kosovu, optužbe se upućuju samo na jednu adresu. Njihov šef i vođa je upravo onaj koji ih je angažovao i dodjelio im moć i odgovornost, premijer zemlje i predsjednik Samoopredjeljenja Albin Kurti“, istakao je Haradinaj.

Bivši premijer Kosova poručio je da je, imajući u vidu da Kosovo ima posla sa „neodgovornim i nesavjesnim čovjekom“, koji je, kako je rekao, „bolestan od vlasti“, obavezna hitna mobilizacija svih onih koji „vole otadžbinu i zastupaju interese zemlje i građana, bez partijskih razlika“.

„Sazivanje vanredne sjednice za smjenu vlade putem nepovjerenja jedino je rješenje da se spase zemlja i otvori put Vladi nacionalnog jedinstva i novim izborima“, zaključio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online