Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj zatražio je od premijera i predsjednika Samoopredjeljenja Albina Kurtija da reaguje na hapšenje odbornika tog pokreta Besnika Mujecija koji je u Albaniji uhvaćen u švercu narkotika.

"Albine, jesi li kod tužioca ili kod Mujecija? Živ bio!", napisao je Haradinaj na Facebooku.

Prema Haradinajevim riječima, Kurti je do sada stajao na strani optuženih za korupciju.

„Do sada je Kurti stajao na strani optuženih za korupciju i druge zločine. Bilo bi dobro da se sada oglasi kako bismo znali njegovu poziciju!“, napisao je Haradinaj.

Kurti do sada nije reagovao povodom hapšenja Mujecija, a iz Samoopredjeljenja je saopšteno da je Mujeci isključen iz stranke, prenosi Reporteri.

S druge strane, reagovala je i ministarka pravde Albulena Haxhiu, koja je reakcije opozicionih partija na Kosovu, nakon vijesti o hapšenju Besnika Mujecija zbog optužbi da je transportovao drogu u vrijednosti od 400 miliona eura, nazvala smešnim.

"Što se tiče optužbi opozicije, meni su smiješne jer kada ne vjerujete ni sebi u ono što govorite, veoma je teško da vam neko drugi vjeruje. Smatramo da se takve optužbe iznose kada nemate činjenice i samo pokušavate da bacite pepeo u oči građanima", rekla je.

Besnik Mujeci uhapšen je u utorak u Tirani pod sumnjom za trgovinu drogom, a bio je među petoro uhapšenih.

Kako je saopštila albanska policija, ta grupa uhvaćena je sa više od 11.000 tableta droge ekstazi u vrijednosti od 400.000 eura.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri